panelarrow

Eurocasa.nu

Med sikte på Europas bästa resmål

Besök en av Nordens äldsta städer

Du behöver inte ens lämna landet för att utforska en stad som varit befolkad sedan vikingatiden och kanske längre. Man tror att Helsingborg haft någon form bebyggelse sedan 900-talet. Namnet på staden som till kom långt senare tros härröra från ”helsing” som betyder hals och är en referens till den smala passagen i Öresund.

Boende

Innan du reser ned till denna anrika stad behöver du boka ett boende. Det finns fullt av fina hotell för dem som vill sova och bo lite lyxigare under resan. Vill du bara ha en säng att sova i hittar du också vandrarhem för någon hundring per natt och under sommaren kan du även hyra en stugor utanför staden. Väljer du att bo på ett hotell är chanserna stora att du hamnar mitt i stadskärnan och har nära till allt. Efter en god och mättande middag är du bara en promenad eller kortare taxiresa från sovplatsen.

Naturen

Du befinner dig i Skånes län och har chansen att uppleva en varm vår, höst och sommar. Vintrarna är mildare med inte så stora snömängder. Skåne är ett ganska platt landskap som lämpar sig väl för långpromenader i någon av Helsingborgs naturområden. Du kan gå i djupa skogar, beundra de stora ängarna eller välja havet som bakgrund till dagens äventyr. På turistbyrån kan du köpa kartor över områdena och få rekommendationer om sevärdheter och utsiktsplatser.

Staden

En av de många sakerna som satt Helsingborg på kartan, är deras kallbadhus de mest populära. Det finns en lång tradition att bada i havet, det ansågs vara uppfriskande och bra för hälsan. Du kan bada bastu och ta några pauser för ett dopp i havet. På flera platser finns även avskilda nakenbad. Mellan bastun och havet kan du passa på att ta en fika eller ett pass hatha yoga.