panelarrow

Eurocasa.nu

Med sikte på Europas bästa resmål

Ett öga på Europa

Finns det något bättre eller mer berikande sätt att lära känna nya kulturer än på resande fot? Genom att resa till ett annat land lär du dig mer om dina egna sedvänjor. Våra egna vanor tar vi för givet, men en resa kan förändra dig för alltid.

Europa är ett stenkast ifrån oss och är också ett av de bästa resmålen. Du kan bila ner till Europa och besöka flera länder samtidigt. Om målet är viktigare än resan är flyget ett bra alternativ. Men med tåg kan du njuta av de skiftande landskapen och se hur husen och omgivningen förändras.
Hur och var vill du bo och för hur länge? Du kan välja att bo på hotell, hyra ett hus på landet eller staden, valet är ditt. Chansen att lära känna landets kultur ökar med reslängden och om du väljer att bo bland invånarna. Med lite tur blir du bjuden till grannen på middag. Ta seden dit du kommer. Det är också bästa sättet att lära känna landets kultur och sedvänjor om du funderar på att kanske någon gång bosätta dig där. Test att bo ett tag och känn efter.

Europa är rikt på kultur och historiska monument. Åk till Berlin på konstresa och passa på att se resterna av muren. Finns det något vackrare än att färdas på Amsterdams kanaler och vara på plats för tulpanvåren? Varför inte en resa till London och en shoppingtur till Harrods. Njut av en paj i någon av de lokala pubarna och avrunda med en tur till Madame Tussauds.