panelarrow

Eurocasa.nu

Med sikte på Europas bästa resmål

Konsten att resa lite billigare

Resor kan vara riktigt dyra. Allt vi kan göra för att dra ned priset något är därför väldigt välkommet. Medan det inte alltid går att påverka priset till en hög grad är det alltid värt att försöka. Här kommer några snabba tips man kan använda sig av.

Jämföra biljettpriser

Att ta det första bästa priset man hittar är sällan en bra taktik när det kommer till flygbiljetter. Att ta sig tiden att jämföra priserna kan ofta vara värt arbetet. Och med en tjänst som Avionero är detta något man kan göra snabbt och enkelt. Där kan man även se hur priset förändras under året.

Välja ett annat datum

Som sagt kommer priset till vilken destination som helst variera beroende på när man väljer att resa dit. Detta varierar beroende på hur många som vill resa till en viss plats under en given period och det handlar väldigt ofta om hur bra vädret är och när det är högsäsong för olika event och aktiviteter. Kan man tänka sig att resa till en plats utanför den mest populära tiden kommer man ofta kunna se en tydlig skillnad i priset.

Avgång på tisdag kväll

Många väljer att resa bort när helgen börjar och lördag är ofta den dyraste dagen i veckan att boka en biljett på. Den billigaste har visat sig vara tisdag. Prisskillnaden mellan den dyraste och billigaste kan vara mellan 11-13 procent, beroende på vem man frågar. Ytterligare 6-9 procent kan man spara in om man väljer att flyga på kvällen. Dyraste tiden att resa på är tydligen eftermiddagen.

Boka själv och inte genom resebyråer

Både flyg och hotell tjänar man pengar på om man tar sig an jobbet att boka dessa separat. Går man genom en resebyrå underlättar det jobbet, men de har också sina egna kostnader som måste betalas på något sätt. Gå in på individuella hotells egna sajter och fixa bokningen där för att slippa mellanhanden.