panelarrow

Eurocasa.nu

Med sikte på Europas bästa resmål

Praktiskt att ha med ombord på flyget

När man planerar att ta flyg en längre sträcka är det värt att planera lite extra vad man tar med sig ombord. Har man inte flugit långt tidigare kanske det finns ett och annat man inte tänkt på. Vilket är varför vi delar med oss av några tips här.

Stänga ute ljudet

Det kan vara skönt att emellanåt kunna stänga ute allt ljud runtikring sig när man flyger långt. Ett par öronproppar är ett bra val för när man bara vill få det lugnt och tyst. Men vill man istället kunna höra sin musik, en ljudbok eller se på en film är det ju ett par hörlurar man vill ha. In-ear varianten är ofta det bästa valet då andra har svårare att riktigt blockera annat ljud från omgivningen.

Sova eller ta en tupplur

Att få lite effektiv vila är ibland väldigt skönt när man måste flyga långt. Vill man kunna få en hel natts sömn eller bara en riktig powernap finns det också ett och annat man vill ha med sig. En nackkudde bör man absolut använda om man inte vill vakna med stel nacke. Ett par öronproppar är också väldigt praktiskt. Om det inte är ett nattflyg är det bäst att även ha med sig en sovmask så man slipper allt ljus.

Rätt kläder

Inför flygresan ska man aldrig riktigt tänka på var man flyger från eller till när det kommer till att välja rätt kläder att ha på sig ombord. Luften uppe på så hög höjd är inte alls särskilt varm, oavsett vilken breddgrad man befinner sig på. Men samtidigt är det svårt att säga exakt hur mycket varmare det kommer att bli ombord. Att därför klä sig i lager man utan större svårigheter kan ta och på är ett hett tips.

Egen underhållning

Även om man reser med familj eller vänner kan det vara smart att tänka på lite underhållning. Om ens stolkompis får för sig att sova måste man ju spendera tiden med något annat än att stirra in i flygplanssitsen framför. Att ta med sig en bok eller se till att ladda ned några podcasts på mobilen är smart att göra innan man ger sig av.