panelarrow

Eurocasa.nu

Med sikte på Europas bästa resmål

Resa med barn

Att resa med barn betyder alltid att man måste tänka till lite extra för att allt ska gå smidigt till. Det behöver inte alltid vara mer komplicerat, men lite extra eftertanke kommer helt klart att betyda mindre stress. Vid utlandsresor bör man alltid börja med det mest grundläggande och sedan gå vidare till det mer specifika.

Till att börja med är det viktigt att veta att alla barn behöver ett pass som är giltigt minst sex månader efter hemresan. Kravet på pass gäller även för spädbarn. Och när man ska skaffa pass till barn är det krav att båda föräldrarna är närvarande och skriver under.

Med barn och utlandsresor är det väldigt viktigt att man kollar upp om några vaccinationer behövs för att resa till det valda landet. Tänk också på att kolla om det behövs något speciellt visum för att resa dit.

På flyget måste alla barn över två år ha sitt eget säte. Under två kan de istället sitta i mammas eller pappas knä. Priset för barn varierar också beroende på ålder. Under två räknas de som bäbis, mellan två och tolv är de barn och över tolv betalar man samma pris som för en vuxen.

Vill man ta med barnvagn på planet får man i regel göra detta utan extra kostnad, men kolla gärna med flygbolaget först ändå. För barn under två får man dessutom räkna bort vikten för barnvagnen från den tillåtna bagagevikten.