panelarrow

Eurocasa.nu

Med sikte på Europas bästa resmål

Reseförberedelser

En resa börjar där hemma. Genom att förbereda dig väl drabbas du inte av ovälkomna överraskningar som kostar tid och pengar. Här nedan får du några användbara tips:

Ha både kontanter och bankkort med dig. I vissa länder kan du inte handla med ditt vanliga kort. Med lite kontanter i inhemsk valuta är du aldrig rådlös tills du hittar en bankomat.

Ha alltid dina biljetter och andra resehandlingar redo att plockas fram vare sig du har dem på mobilen eller i pappersform. Det finns inget värre än att glömma dem på hallbordet.

Ta med dig dina nödvändiga mediciner. Även om du har recepten med dig, är det inte säkert att din medicin finns utanför Sverige. När du reser i Europa behöver du också ha ett Schengen-intyg om du tar med dig narkotiska läkemedel. Apoteken hjälper dig med att skicka in intyget till Läkemedelsverket. De vanligaste medicinerna såsom värktabletter går att köpa även om det kan skilja sig något från land till land.

Packa rätt saker! Du kanske inte behöver tjugo trosor om du är på en veckas resa. Det kan vara motiverat att ta med sig minst två badkläder om du ska tillbringa semestern på en strand. Välj gärna kläder som med rätt kombination kan passa både till fest och vardag, till långpromenader och stadsshopping. Du är på resa och får acceptera att du inte kan ta med dig hela garderoben. De flesta brukar ta med sig för mycket kläder istället för tvärtom. Om du ändå kanske ska på shoppingresa behöver du ännu mindre ombyten med dig. Du har ju tänkt handla!

En resa är vad du gör den till. Genom att förbereda dig och skriva ner vad du behöver ta med dig, det allra nödvändigaste, kan du njuta av resan istället för att leta efter den nödvändiga medicinen. Glöm inte att rätt ressällskap är pricken över i:et.