panelarrow

Eurocasa.nu

Med sikte på Europas bästa resmål

Svenskarnas europafavoriter

Många svenskar gillar att åka ut och resa en eller två gånger om året. Vi kan också se tydliga trender på vilka destinationer som är populära. Här tar vi en titt på vad svenskarna helst väljer när de reser inom Europa.

Spanien

Spanien toppar listan över svenskarnas favoritresmål, och har gjort det ett antal år i rad. Sol- och badsemester är den största anledningen. Av denna anledning kan det vara smart att antingen vara tidigt ute eller satsa på en sistaminutenbiljett om man vill ta sig till Spanien nästkommande säsong. Och man ska alltid komma ihåg att jämföra.

Grekland

Grekland har också länge varit ett populärt resmål bland svenskar. Igen är det en destination för sol och bad, men det är också en favorit när det kommer till romantiska parresor. Kreta är en ofta besökt plats för många som reser till Grekland, och det är lätt att förstå när man ser det turkosa havet från en strand med mjuk sand och släta stenar.

Cypern

Cypern är ytterligare en plats för de som vill ha en vacker solsemester. Medelhavsön har flera populära resmål som bjuder på några av Europas vackraste stränder tillsammans med fantastiska historiska byggnader.

Kroatien

Kroatien var länge en gömd pärla bland semesterresande. Idag är det dock en mycket populär destination som lockar besökare av många olika anledningar. Dobrovnik är en stor favorit bland många med sitt fantastiska läge, mångsidig matkultur och historiska sevärdheter.

Nederländerna

Nederländerna bryter trenden något genom att inte direkt vara en plats för den traditionella solsemestern. Amsterdam är det klart mest populära valet och detta är istället en plats för storstadsälskaren som gillar att vandra runt bland härliga kaféer och intressanta butiker. Det är också en plats med otroligt många kulinariska upplevelser som bara väntar på att bli upptäckta.